Batenburg weer in het zwart

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Batenburg Techniek heeft in het eerste halfjaar van 2014 de positieve trend vastgehouden die zich sinds het derde kwartaal vorig jaar aftekent. De omzet daalde licht, van 73,6 naar 71,3 miljoen euro. Daar staat tegenover dat de technische dienstverlener het verlies van vorige jaar (-1,5 miljoen euro) heeft omgezet in een nettowinst van 1,7 miljoen euro.

‘De directie van Batenburg Techniek is positief gestemd over de resultaten van het eerste halfjaar en ziet daarin een bevestiging van de koers’, zegt CEO Ralph van den Broek. ‘Het programma, gericht op herstel van winstgevendheid voor 2014, werpt zijn vruchten af. Wel zien we nog aarzelingen in de markten waarin we opereren, mede ingegeven door mondiale gebeurtenissen zoals in Oost-Europa en het Midden-Oosten. Zoals we hadden voorzien, blijft de utiliteitsmarkt vooralsnog een uitdaging, ondanks het verbeterde eerste halfjaar. We herbevestigen de positieve verwachting voor 2014.’

Batenburg is een groep van specialisten actief in de markt van technische dienstverlening. De ondernemingen binnen het concern zijn gespecialiseerd in elektromechanische en industriële techniek en richten zich op uiteenlopende industriële sectoren. Daarnaast verzorgt het bedrijf het ontwerp, de levering en het onderhoud van gebouwgebonden installaties.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.