Basler presenteert piepkleine Gigabit Ethernet-camera

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Op de Vision 2009-beurs, begin november in Stuttgart, introduceert Basler Vision Technologies zijn gloednieuwe Ace-familie van industriële Gigabit Ethernet-camera‘s. Deze lijn combineert het kostenniveau van analoge oplossingen met de technologische voordelen van digitaal. De camera‘s onderscheiden zich door hun piepkleine footprint. Verder hebben ze onder meer Power-over-Ethernet-functionaliteit en zijn ze eenvoudig te integreren, zowel aan de hardware- als aan de softwarekant. De Ace-reeks zal aanvankelijk bestaan uit vier CCD-modellen in monochroom en kleur, met resoluties die uiteenlopen van VGA tot twee megapixel.

In Stuttgart presenteert Basler ook twee toevoegingen aan zijn Aviator-familie van Camera Link-toestellen. De nieuwe modellen hebben een oplossend vermogen van twee megapixel en een maximale snelheid van 65 frames per seconde. De Aviators bieden hoge prestaties voor een mainstream prijs. Als een van de eerste Camera Link-camera‘s hebben ze een Genicam-conforme C/C++-Api. Deze programmeerinterface is gebaseerd op Baslers eigen Pylon-softwarepakket.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen