Basler presenteert camera-uitbreiding op Vision 2008

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Basler presenteert een aantal nieuwe cameramodellen op de Vision 2008-beurs, waaronder modellen met Gigabit Ethernet-interfaces die voldoen aan Gige Vision en Genicam. Basler introduceert vier nieuwe modellen gebaseerd op Sony‘s ICX445-sensor. De Scout-serie biedt 1,2 megapixels bij 32 frames per seconde en een Gige- of Firewire-interface. De hoge snelheid maakt ze geschikt voor fabriekstoepassingen.

Basler breidt ook zijn mid-range Pilot-lijn uit met twee modellen die een resolutie halen van 5 megapixels bij 17 beelden per seconde. Deze camera‘s zijn gebaseerd op Sony‘s ICX625 CCD-sensor. Alle Pilot-modellen hebben een Gige-interface en afmetingen van 29 bij 44 millimeter. Deze camera‘s zijn geschikt voor componentinspectie, IC-packaging, microscopie en PCB-inspectie. Alle Scout- en Pilot-camera‘s zijn beschikbaar in zwart-wit en kleur en in 90 graden-versies voor toepassingen waar de ruimte beperkt is.

Basler introduceert ook de Runner, zijn eerste line-scan-cameraserie met een Gige-interface. Deze serie omvat zeven modellen, zes monochrome en een tri-linear kleurencamera, met 1k en 2k CCD-sensoren en RJ-45-connectoren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.