Basler introduceert laaggeprijsde versie Scout met Firewire

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Basler Vision Technologies voegt een vierde cameramodel toe aan zijn Scout Light-serie. De Scout-lijn is verkrijgbaar met Sony-CCD‘s of MT9V-CMos-beeldsensoren van Micron – alle monochroom. De Scout Light-camera‘s zijn gericht op prijskritische toepassingen. De vier cameramodellen hebben een Firewire-interface en zijn nu verkrijgbaar in VGA-, XGA-, 1,3 megapixel en 2 megapixel resoluties. Het goedkoopste model kost 399 euro.

Alle camera‘s zijn uitgerust met een standaard C-gemonteerbare lensadapter. De monochrome camera‘s hebben progressive scan (CCD) en global shutter (CMos). Hoewel Gigabit Ethernet de trend is, ziet Basler nog volop toepassingen waarin Firewire (IEEE 1394b) goede diensten kan bewijzen. ’Zeker in applicaties met slechts één camera en een korte afstand tussen camera en computer‘, aldus het bedrijf. Baslers Scout Light-cameramodellen hebben een behuizing van 29 mm bij 44 mm bij 73,7 mm.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen