Bart, Marcel en Freerk starten in voedingen en EMC

René Raaijmakers
27 november 2008

Bart van den Broek, Freerk Poesen en Marcel Visscher starten per 1 januari 2009 officieel met BMF System Parts, een distributiebedrijf met de focus op voedingen en EMC-oplossingen. De naam van het bedrijf is afgeleid van de voornamen van zijn oprichter-aandeelhouders.

Bart van den Broek en Freerk Poesen werkten lange tijd bij Wijdeven, een specialist in het ontwerpen en fabriceren van voedingen op maat. Van den Broek werd in de jaren negentig via een management buy-out mede-eigenaar van Wijdeven. Enkele jaren geleden liet hij zich uitkopen, waarna hij met anderen MI Partners en Magnetic Innovations oprichtte.

De oprichters van BMF (vlnr), Freerk Poesen, Marcel Visscher en Bart van den Broek, maken begin 2009 hun productlijnen bekend.

Freerk Poesen was jarenlang sales director bij Wijdeven. Marcel Visscher werkte tot voor kort bij Acal, een distributeur van onder meer voedingen. ’We zijn net in München geweest‘, verwijst het drietal naar de afgelopen beurs Elektronica. ’Daar hebben we met enkele fabrikanten afspraken gemaakt om ze met een aantal productlijnen te vertegenwoordigen in de Benelux. We zitten nu in de fase dat we de contracten afronden, in januari komen we ermee naar buiten en dat is ook het officiële startschot voor BMF.‘

Poesen verwacht dat de belangrijkste activiteit van BMF in het op maat ontwerpen van voedingen gaat zitten. ’We leveren producten van toonaangevende fabrikanten, maar we kunnen ook eigen ontwikkelingen organiseren en ons als specialist in power supplies positioneren.‘ Volgens de heren van BMF is er altijd veel ruimte voor voedingen op maat, ondanks het grote aanbod van voedingen van de plank. ’We willen met klanten goed analyseren wat de energiebehoefte is. Door voedingen op maat te gebruiken, kan de klant zich onderscheiden. Die kennis en kunde hebben we. ’Vaak wordt er gekozen voor een standaard voeding, die kunnen we ook kan leveren. Voor grotere series en voor een optimaal product met een goede warmtehuishouding en energie-efficiëntie is vaak een maatoplossing de beste keuze‘, aldus Visscher.