Barcodelezer Sick aanpasbaar aan leesafstand

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Sick introduceert een barcodelezer met verwisselbare lens. De op cameratechnologie gebaseerde barcodelezers van het bedrijf in de ICR840/850-serie zijn normaal geoptimaliseerd aan de leesafstand en scherptediepte van de applicatie. Als die wijzigt, is vaak een andere barcodelezer nodig. Bij het nieuwe ICR845-2L Flexlens-model zijn deze eigenschappen echter makkelijk aan te passen door de lens te vervangen. De technologie van de Flexlens is verder vrijwel identiek aan die van de ICR845.

De barcodelezer heeft een CMos-sensor met een resolutie van 752 bij 480 pixels, een scansnelheid van 60 Hz, een coderesolutie tussen de 0,15 en 2 millimeter en een leesafstand van tien centimeter tot drie meter, afhankelijk van de lens. De scanner leest en decodeert omnidirectioneel 1D- en 2D-codes, al dan niet direct gemarkeerd en ook met weinig contrast. Verder beschikken de lezers over automatische configuratie, gemakkelijke productiebatchparametrering met live-image en set-upknop, snelle datacommunicatie via Ethernet en optionele ringverlichting. De scanner zit in een IP65-behuizing.

Toepassingsgebieden zijn de automotive-industrie, onderdelenleveranciers, de verpakkingsindustrie, de voedings- en genotsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en automatisering van logistieke processen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.