Barclays: ‘Marktaandeel ASML in immersie groeit harder’

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De markt voor immersiemachines groeit nog harder dan gedacht. Dat zegt Barclays Capital. De bank verwacht dat chipfabrikanten dit jaar 105 natte-lithografieapparaten nodig hebben in plaats van de eerder voorspelde 95. Volgens analisten gaat ASML 88 van deze machines leveren. Dat zou een marktaandeel van zo‘n 84 procent betekenen. Concurrent Nikon is de enige andere leverancier van immersiesystemen. Barclays schat dat de Japanners alle machines mogen leveren aan chipgigant Intel en een machine aan Samsung en Toshiba. De rest van de koek is voor ASML.

ASML-woordvoerder Lucas van Grinsven loopt minder hard van stapel. ’Het jaar is nog geen week oud. Het is nog veel te vroeg om zulke voorspellingen te doen. In immersie liggen we wel voor op de concurrentie. Wij zitten al aan onze zesde generatie, dus we hebben al heel veel geleerd. Wat dat betreft, heb ik veel vertrouwen in onze technologie. We hebben ook de capaciteit om alle apparaten te leveren, maar het is aan de industrie of ze bij ons komt shoppen‘, aldus Van Grinsven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.