Balluff groeit in software en vision

Alexander Pil
20 september 2017

Balluff breidt zijn digitaliseringskennis uit door de overname van twee bedrijven: het Stuttgartse softwarehuis Innovative Software Services (ISS) en machinevisionpionier Matrix Vision uit Oppenweiler. Zo’n honderdzestig medewerkers voegen zich bij de Duitse sensor- en automatiseringsspecialist. Balluff-topman Florian Hermle: ‘Door onze netwerktechnologie te koppelen aan de software-expertise van deze twee bedrijven vergroten we onze mogelijkheden om complete, geïntegreerde automatiseringsoplossingen te leveren.’

Balluff investeert in softwareontwikkeling en machinevision.

ISS is gespecialiseerd in tools, testsystemen, processen en standaardisatie in softwareontwikkeling. Net als Balluff zelf heeft het bedrijf vooral klanten in de automotive-industrie. De zestig medewerkers krijgen binnen de Balluf-groep de rol van in-huis softwarespecialisten.

Met Matrix Vision en zijn productportfolio stapt Balluff in een segment dat bij het familiebedrijf uit Neuhausen tot nu toe slechts een kleine rol speelde: cameragebaseerde sensorsystemen en machinevision. Met zijn honderd medewerkers richt Matrix zich op de ontwikkeling van framegrabbers, standaard industriële camera’s, videosensoren, embedded systemen en software op het gebied van industriële beeldverwerking.