Baeten neemt leerstoel Rooda over bij Werktuigbouwkunde

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

TUE-hoogleraar Jos Baeten stapt over van Wiskunde & Informatica naar Werktuigbouwkunde. Begin april neemt hij daar de leerstoel Systems Engineering over van Koos Rooda, die met emeritaat gaat. In het Eindhovense universiteitsblad Cursor zegt Baeten dat hij na negentien jaar Wiskunde & Informatica toe was aan een nieuwe uitdaging. Hij is daar nu onder meer vicedecaan en houder van de leerstoel Formal Methods.

Hoewel er binnen zijn faculteit verrast is gereageerd, vindt Baeten de overstap zelf niet raar. ’Bij Systems Engineering gaat de meeste aandacht uit naar het schrijven van de besturingssoftware. Het is dus niet vreemd dat een informaticus die leerstoel overneemt. Wat werktuigbouwkunde in de breedte precies inhoudt, moet ik me nog wel eigen maken‘, aldus de hoogleraar in Cursor. Hij werkte eerder samen met Rooda aan de formele taal Chi, waarmee hybride systemen zijn te modelleren, simuleren en verifiëren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.