Bachmanns producten voortaan beschikbaar in Eplan

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

De elektrotechnische productinformatie van Bachmann is voortaan beschikbaar in het ontwerpgereedschap Eplan Elektrisch P8. De macro‘s en artikeldata van Bachmann zijn vanuit Eplan direct in ontwikkelprojecten te laden. Eplan is een ontwerpgereedschap waarin producten van verschillende fabrikanten zijn op te roepen. Naast Bachmann behoren Festo, Omron Industrial Automation, Phoenix Contact, Rittal, Savaco, Schneider Electric, Siemens Automation & Drives tot partners van de Duitse toolleverancier. Met Eplan tekenen ingenieurs de schema‘s van bedrading en bekabeling. Als de aansluitingen bekend zijn, dan zijn I/O-modules en besturingen direct vanuit de Eplan-database op te roepen. Ontwerpers krijgen een grafisch overzicht en slepen de producten eenvoudigweg in de lay-outtekening. De resulterende Ecad-file met alle connecties en producten is vervolgens te importeren in een programmeeromgeving.

Het grote voordeel is dat de programmeurs en de ontwerpers van de besturing in dezelfde Cad-file werken. ’De programmeur en tekenaar gaan van dezelfde basis Cad-file uit‘, zegt Ronald Epskamp, accountmanager Benelux voor Bachmann Electronic Nederland. Wanneer een team stuklijsten, bedradingschema‘s en lay-out van de schakelkast in Ecad opzet, dan kan een ander team parallel de software schrijven. Door het gebruik van symbolische variabelen is kennis van de hardwareopbouw niet nodig. Op het moment dat de Ecad-data in de Solutioncenter-tooling van Bachmann wordt geïmporteerd, leggen de tools automatisch een koppeling tussen de symbolische variabele en de gebruikte hardware en genereren een werkende softwaremodule. Varianten, uitbreidingen of correcties in Ecad-project zijn geen probleem. De softwaremodule wordt met de gewijzigde Ecad-data opnieuw gegenereerd.

Epskamp: ’Eplan is marktleider op dit gebied. Het is een ontwerpprogramma waarin met symboollijsten elektrische en mechanische onderdelen zijn op te roepen. Wij hebben samen met Eplan ook macro‘s gemaakt voor onze besturingen en I/O-componenten. Gebruikers van Eplan kunnen nu rechtsreeks onze macro‘s importeren. Dit is een stap richting geïntegreerde engineering.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.