Bachmann breidt uit in Europa

Nieke Roos
19 februari 2009

Om zijn positie in de windenergiesector te versterken en nieuwe groene-energiemarkten te ontwikkelen, opent Bachmann Electronic op de middellange termijn nieuwe kantoren in Europa en Azië. De specialist in industriële automatisering wil vooral zijn wereldwijde logistiek en service- en verkoopkanalen uitbreiden. Daarnaast trekt het bedrijf 18 miljoen euro uit om de kantoor- en productieruimte te verdubbelen in zijn hoofdkwartier in het Oostenrijkse Feldkirch. Het afgelopen jaar creëerde het daar zesendertig nieuwe posities.

In 2008 boekte Bachmann een winst van 6 miljoen euro. De omzet bedroeg 50 miljoen euro. Dat is 7 procent meer dan het jaar ervoor, maar minder dan de verwachte 56 miljoen. Oprichter en eigenaar Gerhard Bachmann wijt dit aan een orderafname in het laatste kwartaal. Voor 2009 rekent hij op verdere groei. Zijn bedrijf blijft 20 procent van zijn omzet investeren in R&D.

Bachmann trekt 18 miljoen euro uit om de kantoor- en productieruimte te verdubbelen in zijn hoofdkwartier in het Oostenrijkse Feldkirch.