Bachmann breidt machinevisualisatietool uit met open Api

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Bachmann Electronic heeft versie 1.40 uitgebracht van M-JVis, zijn Java-gebaseerde omgeving om machineparameters weer te geven. Nieuw is een open programmeerinterface. Deze als Eclipse-plug-in uitgevoerde Api maakt het mogelijk om gebruikersspecifieke visualisatiecomponenten direct in Java te ontwikkelen. De gecreëerde elementen zijn eenvoudig toepasbaar doordat ze naadloos aansluiten op het bekende, puur op configuratie gebaseerde engineeringproces waarin M-JVis voorziet. Behalve de Api biedt versie 1.40 een groter componentenarsenaal, nieuwe commando‘s en een grotere flexibiliteit bij het lay-outontwerp.

Bijvoorbeeld bij het opstarten van een fabriek zijn de belangrijke systeemparameters met M-JVis snel in beeld te brengen en daardoor eenvoudiger te debuggen. Gebruikers maken de machineconfiguraties aan in intuïtieve editors door uit een bibliotheek de gewenste grafische controle- en interactie-elementen te combineren. Kennis van Java is niet nodig. Het gebruik van de platformonafhankelijke taal maakt de visualiseringen webcompatibel. Het gereedschap is ook eenvoudig in te zetten voor embedded apparaten door zijn lage instap en de incorporatie van Truetype-fonts.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.