Aziatische partners investeren in 2getthere

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Het Singaporese SMRT International neemt voor vier miljoen euro een belang van twintig procent in de Utrechtse agv-specialist 2getthere. Daarnaast breidt engineeringbedrijf United Technical Services (UTS) uit de Verenigde Arabische Emiraten zijn aandeel uit naar elf procent. Het verse kapitaal helpt 2getthere bij de verdere ontwikkeling van zijn autonome voertuigen en systemen en bij de oplevering van huidige en nieuwe projecten in Azië en het Midden-Oosten.

2getthere en UTS werken al meer dan vijftien jaar samen in het Midden-Oosten. Enige tijd geleden hebben ze de joint venture 2getthere Middle East opgericht voor de exploitatie en het onderhoud van het personal rapid transit-systeem in Masdar City, een milieuvriendelijke stad midden in de woestijn van Abu Dhabi. Afgelopen januari volgde een eerste investering door UTS in het Utrechtse bedrijf.

‘2getthere’s aanbod sluit goed aan bij het streven naar automatisch vervoer in het Midden-Oosten in het algemeen en in de VAE in het bijzonder’, stelt Ziad Al Askari, coo van 2getthere Middle East en UTS. ‘Met deze nieuwe investering kunnen we bijdragen aan het doel van Dubai om in 2030 25 procent van alle vervoersbewegingen door automatische vervoermiddelen uit te laten voeren.’ Eerder dit jaar heeft de joint venture een contract getekend voor een nog bekend te maken project op basis van 2getthere’s derde generatie voertuig voor het snelvervoer van groepen (group rapid transit, grt).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.