AWL overweegt Amerikaanse vestiging

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

AWL heeft in 2016 een recordomzet van 100 miljoen euro gerealiseerd. De Harderwijkse ontwikkelaar van geautomatiseerde lassystemen heeft de wind in de zeilen. Sinds eind vorig jaar huurt het een extra fabriekshal om de grote stroom orders te kunnen opvangen. Ook opende het een nieuwe site in Mexico. Voor dit jaar staat de bouw van een derde bedrijfshal aan de Tsjechische fabriek gepland. Bovendien onderzoekt AWL de mogelijkheden om een eigen vestiging in de VS te gaan ontwikkelen.

‘Met deze stappen gaan we ervoor zorgen dat we een echte wereldwijde partner voor onze klanten kunnen zijn, met een aanbod aan lokale oplossingen en service overal ter wereld’, zegt AWL-topman Brand van ’t Hof.

Modularisering is een van de centrale pijlers van AWL’s R&D-programma. Klanten kunnen daarmee hun persoonlijke kwaliteitseisen definiëren, gebaseerd op standaardbouwstenen die hun kwaliteit en betrouwbaarheid al hebben bewezen. Bovendien is de R&D gericht op toekomstige ontwikkelingen als virtual reality, augmented reality, toepassingen voor cobots, vision en vergaande automatisering. Het Gelderse bedrijf verbetert niet alleen zijn laserlastoepassingen, maar past zijn kennis en expertise ook toe in een verscheidenheid aan markten. Voor de toekomst gaat AWL zijn bereik verbreden met diverse verbindingstechnologieën.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen