Avular zet volgende stap in groeiambitie met extra investering

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Avular, dat begon als spin-off van de Technische Universiteit te Eindhoven, heeft een extra investering opgehaald van zijn huidige investeerder Lumipol. Met deze investering wil de TUE-spin-off met zijn vijftig man tellende team de volgende fase van groei mogelijk maken.

De reden van investering was tweeledig vanuit Lumipol. Tom Krieckaert, ceo van Lumipol, legt uit: ‘We geloven echt in dit team en het team heeft zich de afgelopen jaren ook echt bewezen. Dat blijft voor ons een van de meest belangrijke redenen om te investeren in een bedrijf – aan een leuk idee heb je niets als je geen topteam hebt om het uit te voeren. Ook zien we veel mogelijkheden tot kruisbestuiving met de andere bedrijven in de Lumipol-groep. Daarnaast is de markt van mobiele robotica booming en wij delen de visie dat mobiele robotica kan helpen om ’s werelds moeilijkste vraagstukken op te lossen.’

Stip op de horizon

Avular wil binnen tien jaar in de top 10 van wereldspelers in de mobiele robotica staan. Maar eerst in de regio Eindhoven. Zo is het bedrijf met lokale partijen in gesprek over een regionaal consortium rondom robotica-ontwikkeling. De Brainport-regio staat bekend om zijn ontwikkelingen binnen de hightech systemen en complexe regeltechniek, maar op dit moment is er voor mobiele robots nog geen centrale plek waar alle partijen kunnen samenwerken, demonstreren en testen. Hier wil Avular een leidende rol in spelen, om vervolgens vanuit Eindhoven de wereld te gaan veroveren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.