Avular en I-team bundelen krachten rond schoonmaakcobots

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op de Interclean 2022 hebben I-team Global en Avular de volgende stap gezet in hun samenwerking. De twee Eindhovense bedrijven hebben de joint venture I-botics opgericht, die de organisatiestructuur zal bieden voor een langdurig traject van autonome industriële reiniging. De eerste mijlpaal op die reis is de release van de Cobotic-65, een volledig autonome cobotische schrob-zuigmachine. De Cobotic-65 wordt al in verschillende landen ingezet en is klaar voor grootschalige marktinzet.

In de samenwerking brengt I-team zijn inzicht in schoonmaak en zorgt voor een perfecte afstemming tussen wat de schoonmaker nodig heeft en wat hun cobots bieden. De cobotbenadering van I-team is erop gericht de schoonmaker in staat te stellen zich te concentreren op waar hij het beste in is: zijn getrainde menselijke oog gebruiken. Een cobot is ontworpen om samen te werken met een mens (in tegenstelling tot een robot). Mensen kunnen aan verschillende complexe en gedetailleerde taken werken, terwijl het repetitieve werk door de cobot kan worden gedaan.

Avular brengt hun kennis in over complexe sensoren, geavanceerde besturingsalgoritmen en efficiënte berekeningen om een veilige, betrouwbare en snelle autonome werking van de cobots te garanderen. Het hightech en modulaire robotautonomiesysteem van Avular zorgt voor een slimme en efficiënte autonome bediening van reinigingsmachines.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.