Avans legt nadruk op duurzame technologie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Avans-minor Academie van Technologie en Management (ATM) gaat zich meer richten op duurzame energie. Vooral bij de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde zal de nieuwe focus merkbaar zijn. Dat meldt hogeschoolkrant Punt.

’Dat de focus binnen ATM verschuift naar duurzame energie is niet zozeer een wens, maar een onontkoombare ontwikkeling‘, zegt ATM-directeur Harrie de Werd in Punt. ’Energie wordt wereldwijd gewoon hét issue voor de komende decennia. Als wij experts willen afleveren, moeten wij onze studenten nu al de beste kennis en kunde leren op dit gebied. Huishoudens, bedrijven; iedereen gaat zijn eigen energie maken en bewaren. Er zijn al elektrische auto‘s maar ook intelligente wasmachines die energie halen uit de restwarmte van het water zijn in de maak. Dit soort apparaten en technieken worden bij uitstek binnen elektrotechniek en werktuigbouwkunde ontwikkeld.‘

Avans gaat de curricula van beide takken aanpassen zodat er meer aandacht is voor duurzaamheid en elektrische energie. In de toekomst moet er ook een lectoraat op dit onderwerp komen. Deze zal zich vooral focussen op smart grids.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.