Autosar-systemen te bouwen in Simulink

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Geensoft heeft zijn Autosar Builder-gereedschap voor het ontwikkelen van Autosar-conforme embedded automotivesystemen uitgebreid met Matlab/Simulink-compatibiliteit. De modellen uit dit wiskundige gereedschap zijn te gebruiken via de Autosar Re-Targeting Tool (Art). Dit gaat in twee stappen: importeren en genereren. Tijdens het importeren worden componenten in het Simulink-model gemapt naar de elementen waaruit de Autosar-applicatie is opgebouwd. Vervolgens  genereert Art Autosar-conforme C-code die zonder wijzigingen gecompileerd kan worden voor de doel-ECU. De geïmporteerde modellen kunnen geverifieerd en gevalideerd worden met de bestaande Asim-module, via een simulatie van de volledige architectuur. De simulatie kan daarbij bestaande Matlab/Simulink-testcases importeren.

Geensoft zegt ook aan ondersteuning voor andere modelleertools te werken, zoals Targetlink van DSpace en Ascet van Etas.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen