Autonome puinruimboot maakt sprong naar VS

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Rotterdamse Ranmarine Technology heeft een vestiging geopend in de Verenigde Staten. Samen met investeerder Doug Shumway start de ontwikkelaar van autonome afvalverzamelboten een kantoor in Atlanta. De Wastesharks kunnen worden ingezet om puin uit het water op te halen. Onder meer Havenbedrijf Rotterdam maakt gebruik van de autonome vaartuigen.

De Wasteshark heeft veel weg van een kleine catamaran met een mand eronder waarmee het afval, biomassa, microplastic en meer opschept. De accu heeft de capaciteit voor ongeveer tien uur gebruik. De varende drones zijn uitgerust met lidar om botsingen te voorkomen. Ook bevatten ze tot vijftien optionele 4g iot-sensoren voor het meten van bijvoorbeeld temperatuur, pH, diepte, algen of koolwaterstoffen in olie. De Wastesharks navigeren op basis van gps-waypoints langs vaste paden die gebruikers zelf kunnen instellen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.