Automotivecampus Helmond gaat samenwerken met Sjanghaise tegenhanger

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De High Tech Automotive Campus gaat een samenwerking aan met de Shanghai International Automobile City Group (SIACG). Tijdens een bezoek aan China heeft de burgemeester van Helmond daartoe een intentieverklaring ondertekend. De samenwerking richt zich op het onderwijs en het bedrijfsleven en houdt onder meer in dat studenten van de High Tech Automotive Campus stage kunnen lopen in Sjanghai en dat de SIACG andersom de Helmondse testfaciliteiten kan gebruiken.

Met meer dan driehonderd automotivebedrijven, R&D-voorzieningen, een universiteit, een museum en een formule 1-circuit is de campus van de SIACG vele malen groter dan die in Helmond. Toch verwacht High Tech Automotive Campus-directeur Han van den Bremer dat beide partijen veel voor elkaar kunnen betekenen. ’We zijn dan wel kleiner, maar we tellen echt mee op internationaal automotivegebied. Dat weten ze in Sjanghai ook. Bovendien hebben we dezelfde doelstelling: het samenbrengen van bedrijfsleven en onderwijs.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.