Automatiseringsplatform Omron bestuurt hele machine

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Omron Industrial Automation Business lanceert binnenkort het Sysmac-platform voor machineautomatisering. Met Sysmac (system for machine automation control) combineert het bedrijf de Sysmac NJ-controller voor beweging, besturing, netwerkverbindingen, visioninspectie, nieuwe software (Sysmac Studio) met functionaliteit voor configuratie, programmering, simulatie en bewaking, en een Ethercat-netwerk. ’Machinebesturing en motion control zijn nu een geheel‘, schrijft Omron. ’Veldapparatuur wordt nu aangestuurd over één machinenetwerk en geprogrammeerd met één softwareoplossing.‘ Het Sysmac-platform is verkrijgbaar vanaf 1 oktober.

Het hart van het automatiseringsplatform wordt gevormd door de Sysmac NJ 501-machinecontroller die is ontworpen met het oog op snelheid en flexibiliteit. De controller is geschikt voor veeleisende industriële omgevingen en heeft geen ventilator nodig. Hij is schaalbaar met CPU‘s voor 16, 32 en 64 assen. Bij toepassingen tot 32 assen kan een responstijd van minder dan 1 ms worden gerealiseerd.

Ontwikkeld om machinebouwers volledige controle te geven over hun automatiseringssysteem, integreert Sysmac Studio configuratie, programmering, simulatie en bewaking. Het zorgt voor een geïntegreerde ontwikkelomgeving die het gebruik van verschillende softwaretoepassingen en het vaak gekoppelde moeizame ontwerpen, ontwikkelen en valideren van programma‘s overbodig maakt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen