Automatische bagage-incheckers Type22 onder Franse vleugels

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Franse Sita neemt Type22 over voor een niet nader genoemd bedrag. Dit bedrijf kwam in 2006 voort uit de TU Delft als Quintech. De eerste jaren leverde het zowel consultancy in bagageafhandeling als eigen producten op dat gebied, maar met de naamsverandering in 2012 zette het zijn kaarten allemaal op de laatste activiteit. Zijn door VDL ETG geproduceerde Drop&Fly- en Scan&Fly-zelfincheckoplossingen hebben inmiddels hun weg gevonden naar menig vliegveld. Onder Franse vleugels blijft Type22 zijn producten ontwikkelen en ondersteunen vanuit Delft, als op zichzelf staand onderdeel met huidig directeur en medeoprichter Roel Reijnen aan het roer.

Sita is een wereldspeler in communicatie- en it-oplossingen voor transport door de lucht. Volgens het concern is het self bag drop-portfolio van Type22 complementair aan zijn eigen aanbod van slimme producten die passagiers ondersteunen van vertrek tot aankomst. ‘Wij leveren sinds 2010 een self bag drop-systeem en volgens eigen onderzoek zal in 2017 62 procent van de passagiers gebruikmaken van zo’n oplossing’, verklaart Sita-ceo Francesco Violante. ‘Vanwege het enorme marktpotentieel is de overname van Type22 een logische stap voor ons.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.