Automatische as- en spindelverstellingen met de Siko AG05

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Procesefficiency omhoog, investeringskosten omlaag; dat is de succesformule bij optimale bewerkingsprocessen. Een belangrijke factor hierbij is het verkorten van de cyclustijden. Dit is nu mogelijk met de automatische actuatoren voor spindelverstellingen van het Duitse Siko. Deze actuator, type AG05, biedt met zijn kleine formaat een uitstekend vermogen voor positionering van assen en spindels, aldus distributeur Isotron Systems.

Taken zoals automatische aanpassing van de formaten of instellingen, stops, ventielinstellingen en andere vergelijkbare positioneringen worden door de intelligente AG05 eenvoudig uitgevoerd. De actuator kan flexibel worden geïntegreerd in verschillende machineconcepten en is daardoor interessant voor zowel machinebouwers als de operators. Het instellen gebeurt bij de actuator zelf, via de PLC of via de buscommunicatie. De programmeertijd, de set-up en het instellen van tijden zijn minimaal en vergemakkelijken een snelle activering, zegt Isotron.

De AG05 heeft een roestvrije holle as met een diameter van 14 millimeter. De robuuste, met glasvezel versterkte kunststof behuizing is bestand tegen zuren en andere chemische stoffen. De automatische actuator is rechtstreeks op een hoofd- of hulpas te monteren en kan een op een worden uitgewisseld met de eventueel al aanwezige mechanische spindelverstellingen van Siko. In de compacte behuizing is een borstelloze 24 V DC-motor met transmissie, een controller, encoder, vermogenselektronica en een veldbusinterface geïntegreerd. De aandrijving wordt gekenmerkt door een constante en rustige loop met een vermogensdichtheid van 30 W/dm³.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen