Autodesk start overgang naar abonnementsmodel

Alexander Pil
10 februari 2015

Autodesk biedt het merendeel van zijn stand-alone desktop-softwareproducten sinds 1 februari alleen aan via abonnementen. Dat heeft de leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware bekendgemaakt. Met ‘desktop subscription’ kunnen klanten de software eenvoudiger beheren en op- of afschalen. Ook zijn de instapkosten lager, aldus Autodesk.

‘De wereld verandert, net als de manier waarop software wordt aangeboden. De bedrijven die deze veranderingen omarmen zullen hun markten vooruit helpen’, zegt Andrew Anagnost, senior vicepresident Industry Strategy & Marketing van Autodesk. ‘Onze klanten vragen al langer om meer flexibiliteit en meer waarde uit hun software-investeringen. Met de overgang naar desktop subscription zorgen we voor beide. Bovendien verbetert dit de gebruikservaring en maakt het een breed aanbod aan technologie toegankelijker.’

Door desktop subscription is Autodesk software simpel te installeren, te beheren en te upgraden. De betaalvoorwaarden zijn flexibel en werken met meerdere devices wordt eenvoudiger. Autodesk zegt de producten continu te blijven verbeteren en te integreren met zijn cloudservices.