Autodesk presenteert zijn 2014-designsuites

Alexander Pil
27 maart 2013

Autodesk heeft zijn nieuwste ontwerpsuites voor bouwprojecten, productontwerp, fabrieksontwerp en fabrieksruimtes, voor engineering-, constructie- en infrastructuurprojecten en voor de entertainmentsector gelanceerd. De suites kunnen zowel lokaal als in de cloud draaien. Voor het eerst heeft Autodesk zijn nieuwe reality capture-software Recap geïntegreerd waarmee gebruikers laserscans en digitale foto‘s kunnen integreren in hun 3D-modellen.

In de nieuwe suites is de compatibiliteit tussen de verschillende producten sterk verbeterd, aldus Autodesk. Zo zijn Autodesk-suites met Autodesk Revit bijvoorbeeld eenvoudig te koppelen aan Autodesk Inventor waardoor een fabrikant van bouwproducten zijn Inventor-model kan exporteren naar een Revit-bestand voor de mensen die zich met het bouwmodel bezighouden. Daarbij kunnen bedrijfs- of processpecifieke, gevoelige informatie worden afgeschermd.

Klanten met 2014 suite-abonnementen krijgen toegang tot een aantal Autodesk 360 cloud-diensten waarmee ze ontwerpalternatieven kunnen analyseren, hun samenwerking kunnen optimaliseren en de mogelijkheden van mobiele cloudtoepassingen kunnen ervaren. Suite-abonnees hebben voortaan ook de mogelijkheid extra cloudcapaciteit aan te schaffen.

Met Autodesk 360 biedt de softwareleverancier zijn desktopgebruikers toegang tot de cloud waardoor deze sneller kan ontwerpen, visualiseren en simuleren en zijn ideeën op elk gewenst moment kan delen. Toonbeelden van de voordelen die de cloud biedt, zijn Autodesk Infrastructure Design Suite 2014 en Autodesk Building Design Suite 2014, die Autodesk Infraworks- en Infraworks 360-cloudservices bevatten. Met Autodesk Infraworks kunnen civiel ingenieurs en planners ontwerpen maken en deze digitaal in een bestaande omgeving plaatsen.