Autodesk neemt Ecscad over van Mensch und Maschine

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Het Amerikaanse Autodesk koopt Elektro-CAE-Software (ECS) over van Mensch und Maschine Software (Mum) uit Wessling (nabij München). Autodesk, dat marktleider is in 2D- en 3D-ontwerpsoftware, betaalt een kleine 10 miljoen euro, 2,5 keer de omzet die ECS maakt met de verkoop van Ecscad-computergereedschappen.

De Ecscad-designtools voor elektrotechnische constructies zijn gebaseerd op het Autodesk-platform. Daardoor zal Autodesk relatief weinig problemen hebben met de integratie van de deze tooling. Ecscad vormt een aanvulling op Autocad Electrical, een pakket om schematische ontwerpen te genereren. Mum brengt het pakket inmiddels zo‘n vijftien jaar op de markt. Ecscad is gericht op de machinebouw-, automotive en vliegtuigindustrie en de constructiemarkt, waar bijvoorbeeld grote spoorwegprojecten onder vallen. Het gaat typisch om elektrotechnische projecten waar de nadruk niet zozeer op precisie ligt, maar op grote hoeveelheden data. Ecscad bevat de gereedschappen om voor grote hoeveelheden onderdelen een database in te richten. De tool legt daarbij kruisverbanden aan en genereert een bedrijfseigen database.

’Met de overname geeft Autodesk zijn Digital Prototyping-pakket voor de productie-industrie een flinke duw in de rug en biedt het ontwerpers van elektrotechnische componenten, installaties en besturingssystemen meer mogelijkheden‘, aldus Autodesk in een persbericht. Autodesk zegt ernaar te streven om de meest uitgebreide en veelzijdige ontwerpsoftware voor elektrotechnische ontwerpers op de markt te brengen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.