Autodesk lanceert 2013-versie Autocad-lijn

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Autodesk heeft de beschikbaarheid aangekondigd van het Autocad 2013-portfolio. Het bevat de nieuwste versies van Autodesks vlaggenschepen op het gebied van 2D- en 3D-ontwerp, waaronder Autocad LT 2013 en Autocad 2013. Voor het eerst is deze software direct te koppelen aan Autocad WS en andere cloudgebaseerde diensten van Autodesk waar gebruikers hun bestanden kunnen delen en synchroniseren.

Nieuw in in Autocad LT 2013 is het bijgewerkte bestandsformaat, dat verbeteringen in de performance tot gevolg heeft, aldus Autodesk. Ook is de functionaliteit rond associatieve arrays verbeterd, waaronder een contextueel linttabblad tijdens het aanmaken van arrays en de mogelijkheid objecten sneller en gemakkelijker in een patroon te maken. Met de optie ’path arrays‘ kan de gebruiker bepalen of hij een vast aantal objecten wil behouden of dat hij het aantal automatisch wil laten aanpassen, in lijn met de padlengte en de afstand tussen de items.

Autocad 2013 heeft nieuwe tools zoals automatiserings-, beheer- en bewerkingshulpmiddelen waarmee gebruikers herhalende taken kunnen minimaliseren en hun werk sneller kunnen afronden. Ze kunnen 3D-modellen direct in Autocad importeren en meteen intelligente 2D-views creëren. De nieuwste versie van Autocad biedt bovendien de mogelijkheid 3D-modellen te importeren en te verzamelen, verbinding te maken via de sociale media en ontwerpen uit te wisselen via mobiele apparaten, wat de samenwerking stroomlijnt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen