Autocad Electrical voor groot en klein

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

Vroeger ontwierp Swart zijn kraanbesturingen met het standaard Autocad-pakket. Onlangs maakte het de overstap naar Autocad Electrical. Tekenaar Pascal van der Neut is enthousiast. ’Ik haal er veel meer uit.‘

Vorig jaar maakte ASM Europe bekend zijn machines te gaan ontwerpen in Autocad Electrical. Het bedrijf uit Almere zegt te willen profiteren van het extra gebruiksgemak van de software en de verbeterde kwaliteit van de tekeningen, die bovendien automatisch aan de internationale standaarden voldoen. Meer dan een persbericht wilde de machinebouwer niet kwijt. Gelukkig was Pascal van der Neut van technisch handels- en adviesbureau Swart wél bereid te vertellen over zijn ervaringen met Autocad Electrical.

Vergeleken met ASM is Swart een bescheiden bedrijf. Het houdt zich bezig met hijstechniek en levert onder andere takels, kranen, hijsbanden en lieren. Het bedrijf met vestigingen in Antwerpen, Duiven, Katwijk en Schiedam brengt ook bestaande kranen up-to-date. ’Hijsmiddelen ondergaan een keuring, te vergelijken met de apk. Sommige oude beestjes zijn wel eens versleten, vallen te vaak uit of voldoen niet meer aan de huidige veiligheidseisen. Die zijn in de loop der jaren wel aangepast‘, aldus Van der Neut.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen