Audi een van de vier nieuwe Vlaamse ‘Fabrieken van de Toekomst’

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Audi Brussels (Vorst), Kautex Textron Benelux (Tessenderlo), Total (Evergem) en Vandemoortele (Izegem) zijn de nieuwe Fabrieken van de Toekomst. In zes jaar is de kopgroep van toekomstgerichte productiebedrijven in Vlaanderen uitgegroeid tot een club van achtendertig maakbedrijven die hier recent meer dan 1,7 miljard euro investeerden. ‘Die productiebedrijven hebben stuk voor stuk bewezen dat ze tot de internationale top behoren’, zegt Agoria-directeur Peter Demuynck.

Fabrieken van de Toekomst moeten volgens branchevereniging Agoria investeren in digitalisering, in slimme processen en producten, en in een productie van wereldniveau. Ze moeten ook doordacht omgaan met energie en materialen en aandacht hebben voor betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers.

Niet alleen de Fabrieken van de Toekomst spreiden hun vleugels uit en richten zich op de internationale markt. Agoria en Sirris doen dat ook. Ze promoten hun visie over de Fabriek van de Toekomst in Europa, en dat is niet onopgemerkt gebleven. In Duitsland groeit de aandacht voor de mens in Industrie 4.0 steeds sterker. Nederland neemt sinds vorig jaar het concept over en ook vijftien andere Europese landen, onder auspiciën van de Europese Commissie, bereiden zich voor om een gelijkaardig actieprogramma in hun aanpak te integreren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen