Atos en Cassidy Silbernagel winnaars Additive Manufacturing Challenge

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de Additive World Conference heeft juryvoorzitter en medeoprichter van Ultimaker, Erik de Bruijn, de winnaars bekendgemaakt van de Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge 2016. Uit 47 deelnemers in twee groepen, professionals en studenten, waren drie finalisten voor iedere categorie geselecteerd. Na een presentatie van de finalisten aan de jury zijn twee winnaars geselecteerd die het beste invulling hebben gegeven aan de opdracht om een nieuw ontwerp te maken of een bestaand product te herontwerpen voor additive manufacturing.

Het Spaanse Team Atos AM Engineering heeft met zijn ontwerp van een aerospace integrated bearing gewonnen in de categorie professionals. Het team heeft volgens de jury duidelijk de voordelen van 3d printen gedemonstreerd in het ontwerp van een geĆÆntegreerd bolscharnier voor het bevestigen en afstellen van zonnepanelen die worden bevestigd aan satellieten. Het ontwerp bevat diverse losse onderdelen die samenkomen in Ć©Ć©n nieuw ontworpen samenstelling met minimale assemblage. Tevens heeft het een substantiĆ«le gewichtsreductie gerealiseerd in combinatie met een verbeterde functionaliteit.

De winnaar onder de studenten is Cassidy Silbernagel van de Universiteit van Nottingham. Hij is erin geslaagd om een behuizing te ontwerpen waarmee een elektromotor kan worden gemonteerd in de bestaande krukaskamer van een verbrandingsmotor. Hiermee kan een bestaande motorfiets worden omgebouwd naar een elektrische aandrijving. In zijn ontwerp brengt hij acht onderdelen terug tot Ć©Ć©n lichtgewicht onderdeel waarmee hij een van de grote voordelen van additive manufacturing toont. Bovendien heeft hij de ruimte voor koeling van de elektromotor slim geĆÆntegreerd en afgeronde doorvoeren gecreĆ«erd voor de kabels.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.