Atom-controller Aaeon voor machineautomatisering

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Aaeon introduceert de AEC-6911, een embedded controller met een 1,6 GHz Intel Atom N270-processor en een Sodimm-socket voor maximaal 2 Gbyte DDR2-SDRam. De besturing is de eerste in de nieuwe Boxer α-lijn, die de Boxer-familie naar de machinebouw brengt. De combinatie van efficiënte warmteafvoer, kleine omvang, uitbreidbaarheid en ventilatorloos ontwerp maakt de AEC-6911 geschikt voor robuuste toepassingen in bijvoorbeeld bewaking, fabrieksbesturing en testinstrumentatie.

Het I/O-arsenaal bestaat uit twee Gigabit Ethernet-interfaces, vier seriële aansluitingen en vier USB 2.0-poorten. Voor gegevensopslag is er een Compactflash-socket en een slede voor een Sata-IDE-harddisk. Op multimediagebied biedt de AEC-6911 uitgangen voor audio, tv en VGA. Uitbreiding is mogelijk via twee PCI- en twee PCMCIA-sloten. De controller is beschikbaar met Red Hat Linux, Windows CE 5.0, XP Embedded of XP Professional.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen