Atmel lanceert industriële controllers

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Atmel heeft een nieuwe familie microcontrollers voor industriële-motoraansturing ontwikkeld. De ATMega16M1, ATMega32M1 en de ATMega64M1 zijn bedoeld aansturingsapplicaties met Can- of Lin-connectiviteit, in het bijzonder die een zeer nauwkeurige pulsbreedtemodulatie vereisen. Alle drie de controllers beschikken over general purpose IO-pinnen, AD-convertor, analoge comparatoren, power stage-controller en 8- en 16-bit timers. De namen geven aan hoeveel kilobyte flashgeheugen zij aan boord hebben: 16, 32 of 64 kilobyte.

De drie aansturingen beschikken over de juist basisfunctionaliteit om de meeste complexe motoraanstuuralgoritmen te draaien. Uniek is de functie om borstelloze motoren aan te sturen met een minimum aan externe componenten. De geïntegreerde PSC en analoge functie genereren slecht een beperkt aantal interrupts, waarmee de lengte van de code beperkt blijft en het realtime gedrag van de applicaties verbetert.

Atmel brengt de drie microcontrollers in september op de markt. In augustus kunnen geïnteresseerden samples bestellen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen