Atlas Copco verlaagt verbruik turbocompressor

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tijdens de Hannover Messe heeft Atlas Copco zijn meest energie-efficiënte compressor geïntroduceerd. Het gaat om de drietraps olievrije turbocompressor ZH 350+. De component (350 kW, zeven tot acht bar) is ontworpen voor de auto-, elektronica-, farmaceutische en vliegtuigindustrie en andere gebieden die nood hebben aan een hoge kwaliteit olievrije perslucht.

Atlas Copco zegt dat de ZH 350+ zo‘n vier procent zuiniger is dan zijn beste olievrije compressoren tot nu toe. Het bedrijf heeft op vijf punten het ontwerp aangepast om tot dit resultaat te komen. Ten eerste is gekozen voor een drietrapsdesign, dat algemeen is erkend als beste oplossing voor compressie tussen zeven en elf bar met een turbocompressor. Ten tweede heeft de ZH 350+ geen tandwielkast, waardoor er geen overbrengingsverliezen zijn. Ten derde heeft Atlas Copco titanium schoepenraderen gebruikt die een snellere load-unload-cyclus mogelijk maken. Ten vierde zijn de koelers geoptimaliseerd zodat de drukval vermindert en de stabiliteit verbetert. Ten slotte blaast het systeem af vóór de nakoeler, met als gevolg een minimum aan persluchtverlies als de persluchtvraag toeneemt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen