Atlas Copco sluit 2009 af met winst

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Atlas Copco is er vorig jaar in geslaagd uit het rood te blijven. Het conglomeraat zag zijn omzet met 14 procent dalen naar 63,8 miljard Zweedse kronen (ongeveer 6,3 miljard euro) en zijn winst met 38 procent naar 628 miljoen kronen. ’Gedurende de crisis zijn we aan productontwikkeling en marktcultivering blijven doen‘, aldus CEO Ronnie Leten. Ongeschonden komt ‘s werelds grootste maker van compressoren echter niet door de crisis. Het kondigde begin 2009 aan duizenden arbeidsplaatsen te schrappen.

Net als zovele kwartalen afgelopen jaar zakte Atlas‘ omzet het laatste kwartaal van 2009 in, met 19 procent naar 15,9 miljard kronen. De winst daalde 42 procent naar 170 miljoen euro. Er is echter reden voor optimisme, vindt Leten. ’We zijn voorbereid op de komende groei, die zich in Azië en Zuid-Amerika al manifesteert. We zullen onze aanwezigheid in opkomende markten versterken.‘ Atlas verkoopt zijn producten vooral aan bedrijven in de bouwnijverheid, gas- en mijnbouw, en olie-industrie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.