Atlas Copco presenteert energiezuinige luchtblazers

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Atlas Copco heeft een energiezuinige technologie ontwikkeld voor luchtblowertoepassingen: de ZS-schroefblower. De schroeftechnologie is gemiddeld zo‘n 30 procent zuiniger dan de bestaande lobben- of rootstechnologie. Atlas mikt op toepassingsgebieden zoals afvalwaterzuivering, pneumatisch transport, energieopwekking, de levensmiddelen- en drankenindustrie, de farmaceutische en chemische industrie, de pulp- en papierindustrie, de textiel- en cementindustrie en industriële fabricage. De ZS-schroefblowers zullen de gehele serie roterende meerlobbige blowers van het roots-type van Atlas Copco vervangen.

De Duitse keuringsinstantie Technischer Überwachungs-Verein (Tüv) vergeleek de schroefblower met een drielobbige blower in een test volgens de internationale norm Iso 1217, editie 4. Deze test toonde dat de ZS bij 0,5 bar 23,8 procent en bij 0,9 bar 39,7 procent energiezuiniger is dan een drielobbige blower. Het hogere rendement is hoofdzakelijk te danken aan de schroeftechnologie, maar ook de geïntegreerde tandwielkast, het oliesysteem en het ontwerp waarbij alle componenten in een plug-and-run-machine zijn geïntegreerd, deden een duit in het zakje.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen