Atlas Copco opent twee productiefaciliteiten in Azië

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Dinsdag heeft Atlas Copco een nieuwe Chinese productiesite in gebruik genomen. De fabriek in Wuxi gaat efficiënte, industriële luchtcompressoren en draagbare elektrisch aangedreven en dieselcompressoren en -generatoren leveren. De plant in de Oost-Chinese stad bevat ook een testlab en een R&D-centrum, en heeft in totaal zo‘n 20 miljoen euro gekost.

De uitbreiding in China past in de strategie van het Zweedse bedrijf om zijn aanwezigheid in China en de rest van Azië te vergroten. Vorige maand opende het al een compressorfabriek in de buurt van Pune, India. Ook hier gaat het om een productiefaciliteit industriële en draagbare compressoren.

Eind februari kondigde Atlas Copco tevens aan dat het een Franse distributeur van industriële compressoren heeft overgenomen. Air et Techniques Énergies Provence (Atep) uit Aix-en-Provence heeft een dertigtal medewerkers, levert aan industriële partijen in Zuid-Frankrijk en haalt een jaaromzet van zo‘n 6 miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.