Atlas Copco introduceert lijn oliegeïnjecteerde compressoren

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Atlas Copco komt met een nieuwe lijn oliegeïnjecteerde compressoren. De GA-serie is energiezuinig door toepassing van compressie-elementen met asymmetrische schroefrotorprofielen die volumetrische verliezen verminderen. Door het optimaliseren van de olie-inspuiting, de oliestroom en de olietemperatuur blijft de temperatuur tijdens het compressieproces laag. Dit beperkt thermodynamische verliezen.

Om het energieverbruik te verlagen gebruikt Atlas Copco in de GA-serie radiale ventilatoren, efficiënte motoren en lekluchtvrije aftappen. Aanvullende energiebesparende opties zijn een geïntegreerd energieterugwinsysteem en VSD-regeling voor de hoofdmotor.

Atlas Copco ontwikkelde ook een nieuwe serie ingebouwde en vrijstaande koeldrogers met efficiënte warmtewisselaars met minimale drukvallen. De GA-serie is continu in te zetten onder omgevingstemperaturen tot 55 graden Celsius en stoffige omgevingen. Atlas Copco bereikt een hoge pmet moderne koeldrogersen een efficiënt olieverwijderingssysteem waardoor er een minimale hoeveelheid olie in de uitstromende perslucht achterblijft.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen