Atlas Copco doet miljardenovername op vacuümmarkt

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Britse Edwards Group komt in handen van Atlas Copco. Het Zweedse concern betaalt 1,2 miljard euro voor de specialist in vacuümoplossingen. Edwards-producten vinden hun toepassing onder meer in de productie van halfgeleiders en platte schermen. Het bedrijf hoofdkwartiert in Crawley en heeft wereldwijd ruim 3200 medewerkers.

De markt voor vacuümoplossingen is bijna vijf miljard euro groot. ’De sector groeit en heeft vergelijkbare karakteristieken als onze bestaande industriële terreinen‘, zegt Atlas-CEO Ronnie Leten. De acquisitie van Edwards biedt Atlas Copco de mogelijkheid om uit te breiden in een groeiend marktsegment dat industrieën bedient die het al goed kent. Het verwacht te kunnen profiteren van de synergie tussen vacuümoplossingen en perslucht in verkoop, service en technologieontwikkeling.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.