ATB vertegenwoordigt Estun-servoaandrijvingen in Benelux

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

ATB Automation (voorheen bekend als Mijnsbergen) is per 1 januari 2016 de Benelux-vertegenwoordiger van Estun. Dat Chinese bedrijf ontwikkelt en fabriceert in eigen huis voordelige servoaandrijvingen. Deze componenten kunnen worden toegepast in combinatie met Trio-motioncontrollers, eveneens vertegenwoordigd door ATB Automation. In 2015 hebben de besturingsspecialisten van ATB Automation diverse tests gedaan en zijn al enkele systemen met Estun succesvol bij klanten in de Benelux in bedrijf genomen.

Naast de gerenommeerde Europese merken bestaat in diverse markten in de Benelux de behoefte aan low-cost compacte servosystemen. Voorbeelden zijn de land- en tuinbouw, houtbewerkingsmachines, laboratorium pick-and-place of handlingsystemen. De Estun-servoaandrijvingen zijn mede voordelig omdat Estun kritisch kijkt naar de kostprijs van componenten, door bijvoorbeeld bewust gebruik te maken van incrementele encoders of absoluut encoders met een batterij. Dankzij de lagere kostprijs positioneert Estun zich in deze markten die over het algemeen anders zijn dan markten met hoge eisen aan dynamiek, nauwkeurigheid of aan flexibiliteit.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.