Assembléon wil meer flexibiliteit in toeleverketen

René Raaijmakers
Leestijd: 6 minuten

Niet kostprijs en volume, maar flexibiliteit en precisie staan centraal bij Assembléon. Die strategie werpt nu vruchten af, maar het kan beter. Topman Jeroen de Groot wil zijn toeleverketen opnieuw vormgeven. Hij geeft toeleveranciers een ambitieuze doelstelling: hij wil dat ze leveren binnen de vier tot acht weken levertijd die de klanten van Assembléon gewend zijn.

Als er één machinebouwer is die permanent onder hoge kostendruk staat, dan is het wel Assembléon. De kleine speler uit Veldhoven concurreert met grote Japanse fabrikanten in een cut throat business, de markt van de electronic manufacturing services (EMS). Toch veert het bedrijf de afgelopen jaren op. Mede dankzij zijn toeleverketen.

Afgelopen mei, op High-Tech Systems 2014, vertelde topman Jeroen de Groot dat Assembléon de groei en winstgevendheid weer te pakken heeft. Dankzij een focus op klanten die behoefte hebben aan flexibiliteit en nauwkeurigheid en die daar graag wat meer voor willen betalen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen