Assembléon-trolley wordt goedkoper en betrouwbaarder

Erwin de Brouwer is senior mechanical design engineer bij de NTS-Group.

Leestijd: 3 minuten

Value-engineering is een methode om de waarde van een product te verhogen. Dat kan door de functionaliteit te verbeteren en door de prijs te verlagen. In deze Mechatronica Magazine vindt u een aantal praktijkvoorbeelden zoals deze van Assembléon en NTS.

De Tray Trolley van Assembléon zorgt ervoor dat grote componenten bij de assemblage van PCB‘s kunnen worden aangeboden aan de pak-en-plaatsmachine. NTS Mechatronics was al betrokken bij de eerste generatie van de trolley. Voor de tweede generatie zocht Assembléon een partner die wilde meeontwikkelen maar ook de verantwoordelijkheid wilde nemen voor de gehele levenscyclus van het product. Uit meerdere gegadigden koos de Veldhovense machinebouwer toen voor NTS.

Voor de start van het project hebben Assembléon en NTS gezamenlijk een businesscase gecreëerd. De belangrijkste eisen waren een significante kostenreductie, een hoge betrouwbaarheid (MTBF van vijftien jaar), een twintig procent hogere output en compatibiliteit met de oude Tray Trolley. Deze eisen zijn niet in te vullen met een klassieke optimalisatie, maar vragen om een value-engineeringproces.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.