Assembléon installeert pak-en-plaatsers in Eindhoven en Amerika

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Assembléon heeft pak-en-plaatsmachines geleverd aan de Eindhovense contractassembleur Anubiss en de Amerikaanse producent van aandrijvingen Minarik Drives. Het gaat om een Opal XII uit de X-serie respectievelijk een MC-1 uit de M-lijn. Beide zijn feitelijk systemen van partner Yamaha die het Veldhovense bedrijf onder de eigen naam verkoopt.

Anubiss is vorig jaar verhuisd naar een groter pand van duizend vierkante meter. De extra ruimte hebben de Eindhovenaren benut om een nieuwe surface mount device-assemblagelijn (SMD) in te richten, bestaande uit een transporter van Nutek, een MPM 125-screenprinter van Speedline Technologies (met volledige pasta-inspectie), een Opal XII van Assembléon en een MR933-reflowoven van Vitronics Soltec (met twaalf zones). Onlangs is daar een tweede Opal XII bijgekomen. Tegelijk heeft het eerste exemplaar een upgrade gekregen. Het in 1999 opgerichte Anubiss heeft sinds 2004 SMD-assemblage in huis. Het begon met gebruikte Philips-machines en schafte twee jaar geleden het eerste Assembléon-systeem aan.

’Onze klanten zijn kleine tot middelgrote bedrijven die hun eigen producten ontwikkelen en productie uitbesteden‘, zegt Ronald Sinnige van Anubiss, dat daarnaast productiecapaciteit heeft in het Roemeense Timisoara voor repeterende middelgrote en grote series. ’Omdat de printplaten steeds complexer worden, hebben we besloten een extra pick-and-placemachine aan te schaffen. Daarbij hebben we gekozen voor de Opal XII vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding, de eenvoudige en gebruikersvriendelijke software en de hoge nauwkeurigheid. Nu kunnen we tot tweehonderd verschillende typen componenten per zijde plaatsen op de printplaten, en hebben we bovendien onze output meer dan verdubbeld.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.