Assembléon in handen Kulicke & Soffa

Alexander Pil
5 januari 2015

Het Singaporese Kulicke & Soffa legt 98 miljoen dollar op tafel voor de volledige overname van Assembléon. Dat Veldhovense bedrijf was sinds eind 2010 voor tachtig procent in handen van investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. Moederbedrijf Philips had nog een belang van twintig procent.

Kulicke & Soffa ontwerpt en produceert assemblagemachines voor halfgeleiders en leds, waarbij het zich vooral focust op wirebonding en interconnects. Assembléon mikt op geavanceerde surface mount-technologie. Volgens Bruno Guilmart, ceo van Kulicke & Soffa, groeien die werelden steeds dichter naar elkaar toe tot een markt voor geavanceerde verpakkingen. Voor Guilmart was dat een belangrijke reden om de kennis van Assembléon in huis te halen.

In 2014 boekte Assembléon een omzet van 90 miljoen dollar. De afgelopen jaren lag dat getal ook steeds tussen de 70 en 100 miljoen. Kulicke & Soffa verwacht de Assembléon-business de komende jaren met tien procent te kunnen laten groeien. Eind dit jaar moet de integratie van de twee bedrijven zijn afgerond.