Assembléon in de lift

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Assembléon heeft een aantal succesvolle maanden achter de rug. De business is aangetrokken en het Veldhovense bedrijf heeft zijn wereldwijde aandeel in de pak-en-plaatsmarkt uitgebouwd, met name in Europa. ’De orderintake is de eerste twee kwartalen van dit jaar veel hoger dan het gehele afgelopen jaar‘, tekende Evertiq op uit de mond van Ton Cornelissen, Assembléons algemeen manager voor Europa. ’Onze verwachting is nu dat we aan het eind van dit jaar een Europees marktaandeel zullen hebben van ongeveer twintig procent.‘

Recente cijfers over leveringen bevestigen dat Assembléon beter presteert dan zijn concurrenten in Europa. Met name in Oost-Europa en Duitsland gaan de zaken goed. Tijdens de afgelopen SMT/Hybrid/Packaging-beurs in Neurenberg maakte de pak-en-plaatsspecialist bijvoorbeeld deals bekend met de Duitse bedrijven Smyczek, een Beckhoff-onderdeel dat printplaten assembleert, en Technisat, dat de AX-machines uit Veldhoven gebruikt bij de productie van autoradio‘s en navigatiesystemen. Eerder dit jaar sloot Assembléon al een overeenkomst met een topdriespeler in de EMS-markt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.