Assembléon biedt extra productiecapaciteit te huur

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Met het nieuwe True Capacity on Demand-initiatief van Assembléon kunnen elektronicafabrikanten hun productiecapaciteit eenvoudig opkrikken in drukke tijden. Het programma biedt de mogelijkheid om in Veldhoven de basiscapaciteit aan pak-en-plaatsmachines in te kopen en vervolgens extra robotkoppen in te huren tijdens piekperiodes. Deze koppen zijn eenvoudig toe te voegen aan de eerder aangeschafte apparatuur, zonder dat dit de machineconfiguratie verandert, de productielijn verstoort of extra vloeroppervlak kost.

In nauwe samenwerking met zijn klanten bepaalt Assembléon de optimale basisproductiecapaciteit en specificeert het de apparatuur die daarvoor nodig is. Wanneer de fabrikanten drukke periodes voorzien, kunnen ze hun output tijdelijk verhogen door extra plaatsingskoppen toe te voegen. De Veldhovenaren zeggen deze binnen een week te leveren. Als de piek voorbij is, neemt het de ingehuurde koppen weer terug. Klanten betalen alleen voor de extra capaciteit als ze die ook daadwerkelijk gebruiken. Volgens Assembléon is het programma een goede manier voor bedrijven om zich voor te bereiden op de economische opgang.

De pick-and-placemachines uit de Veldhovense A-lijn onderscheiden zich door hun modulariteit en parallelle-plaatsingconcept. Ze bevatten zes tot twintig robots, die elk zesduizend componenten per uur kunnen afhandelen. Assembléon kan elke output configureren tussen 36 duizend en 121 duizend componenten per uur (tot IPC 9850).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.