Asscher waarschuwt voor gevolgen robotisering

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken sluit niet uit dat er in de toekomst voor veel mensen geen betaald werk meer is. Door technologische ontwikkelingen kunnen robots en machines straks wellicht de meeste arbeid verrichten. Het is aan de overheid om ervoor te zorgen dat iedereen een inkomen houdt. Dat zei Asscher maandag tijdens een congres in Den Haag over robotisering.

Volgens Asscher is een toekomst waarin robots het werk van mensen overnemen zeker mogelijk. Hij wijst op ontwikkelingen zoals zelfrijdende auto’s en volautomatische melkrobots. ‘Robots worden in hoog tempo toegankelijker, betrouwbaarder en goedkoper. Ze zijn goedkoop, snel, nooit ziek, werken 24 uur per dag’, aldus Asscher.

Welke plannen hij precies heeft, laat Asscher in het midden. De minister benadrukt wel dat er nieuwe instrumenten moeten komen. ‘Het gaat niet met ons huidige stelsel.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.