ASML wint Nederlandse Innovatieprijs 2021

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse Innovatieprijs is dit jaar toegekend aan ASML. De winnaar werd maandag bekendgemaakt tijdens de uitzending van ‘De wereld van morgen’.

Henk Volberda, juryvoorzitter van de Nederlandse Innovatieprijs 2021 en hoogleraar Strategie & Innovatie aan de UvA: ‘De winnaar van de Nederlandse Innovatieprijs 2021 is in staat om zijn toonaangevende marktpositie te bevorderen door actief in te zetten op innovatie. De aandacht voor innovatie komt in praktisch alle geledingen van de organisatie en zelfs buiten de grenzen van de eigen onderneming terug. Ze is daarmee wereldmarktleider in een technologisch zeer competitieve markt. Gezien de snelle technologische ontwikkelingen van chipmachines moeten partners in het netwerk voortdurend innoveren. ASML is in dit netwerk de centrale regisseur van het productienetwerk, het r&d-consortium en het assemblageproces. Al met al is ASML daarmee een Nederlands boegbeeld van innovatie.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen