ASML stoomt euv-werkpaard klaar voor verzending

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

De versnelde introductie van ASML’s NXE:3400C euv-scanner moet zorgen voor de productiecapaciteit waarop van logic-makers zitten te wachten. Zelfs geheugenmakers stappen nu aan boord.

Binnenkort zal ASML zijn eerste volwaardige euv-productiescanner, de NXE:3400C, afleveren. Daarna zullen nog veel meer machines volgen: de NXE:3400C moet tot 2021 het euv-werkpaard van de chipindustrie worden. Tenzij ASML besluit om nog een of meerdere NXE-modellen te ontwikkelen voordat het overstapt naar de volgende (en laatste) generatie 0,33 NA-scanners. Deze NXE Next-machines zouden al kunnen profiteren van onderdelen en technologie die ASML ontwikkelt voor zijn 0,55 NA (of High NA) scanners om de prestaties te verbeteren. High NA zelf zal in 2023 in productie gaan.

Oorspronkelijk stond de eerste NXE:3400C-verzending op een later tijdstip gepland. ASML versnelde de introductie vorig jaar toen chipmakers overtuigd raakten van de levensvatbaarheid van euv en meer bestellingen begonnen te plaatsen dan ASML kon bouwen. De productiecapaciteit in Veldhoven en Oberkochen even snel verhogen bleek onmogelijk, maar door de levering van machines met betere specs te versnellen, kunnen chipmakers toch aan hun capaciteitsbehoeften voldoen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.