ASML operationeel ‘grotendeels weer normaal’

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

De operationele mogelijkheden van ASML zijn ‘grotendeels weer normaal’, meldde topman Peter Wennink bij de publicatie van de tweede-kwartaalcijfers. In de eerste helft van dit jaar veroorzaakte de coronapandemie zowel verstoringen in de toeleverketen van ASML als operationele problemen, maar met wat improvisaties slaagde het bedrijf erin om zijn klanten te blijven bevoorraden. Er waren echter enkele vertraagde zendingen.

Halverwege het tweede kwartaal keerde ASML terug naar business as usual, zei Wennink in een videoboodschap. ‘De eerste helft hadden we problemen met de bevoorrading vanwege lockdowns en verzuim over de hele wereld. De tweede helft van het kwartaal werd weer normaal. Eigenlijk zijn we er redelijk goed voor. Dus natuurlijk, afhankelijk van een onvoorziene nieuwe golf van Covid-19 over de hele wereld, denk ik dat we het goed doen.’

ASML rapporteerde een netto-omzet van 3,3 miljard euro in het tweede kwartaal, wat volgens Wennink 3,6 miljard euro had kunnen zijn als de activiteiten vóór het begin van het tweede kwartaal weer normaal waren. Dat zou in lijn zijn geweest met de verhoging van 50 procent die cfo Roger Dassen drie maanden geleden informeel voorspelde. Daarmee verdubbelde de nettowinst bijna tot 751 miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.