ASML opent euv-trainingscentrum in Taiwan

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

ASML heeft een nieuwe euv-trainingsfaciliteit geopend in Taiwan. Gelegen in het Tainan Science Park, waar TSMC ook de eerste 3 nm-fabriek ter wereld bouwt, wil het 1.625 m2 Global EUV Training Center 360 nieuwe euv-ingenieurs per jaar leveren, zowel voor ASML als voor zijn Aziatische euv-klanten. Het duurt achttien maanden om van een beginneling een volwassen euv-ingenieur te maken.

Met de toenemende acceptatie van euv hebben toonaangevende chipfabrikanten een steeds groter aantal ingenieurs nodig om de apparatuur te bedienen en te onderhouden. Bovendien is de euv-technologie nog in ontwikkeling, waardoor continue bijscholing van fabrieken vereist is. ‘Door ons Global EUV Technology Training Center in Azië te plaatsen, waar euv-systemen zullen worden geïnstalleerd, verwachten we aanzienlijke besparingen te realiseren in zowel tijd als geld om euv-kennis beschikbaar te stellen aan degenen die het nodig hebben’, aldus Wayne Allan, executive vice president van ASML Global Customer Support.

ASML exploiteert al een euv-trainingscentrum in Zuid-Korea.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen